Stamkunden gömde varor under jackan, erkände direkt när han blev påkommen vid utgången.
Stamkunden gömde varor under jackan, erkände direkt när han blev påkommen vid utgången. Bild: Per Anger

Butikens stamkund döms – försökte stjäla varor under jackan

En stamkund till en butik i Partille döms för stöld efter att ha avslöjats med att försöka stjäla flera varor från butiken. Mannen i 75-årsåldern stoppades av personal i dörren och erkände direkt vad han hade gjort.
– Varorna ligger inne i butiken som gott och blandat, säger han i polisförhör.

ANNONS
|

Det var i slutet av februari i år som en butiksanställd fattat misstankar mot en av deras stamkunder, en man i 75-årsåldern. Samtidigt som han själv gått runt i butiken och pratat i telefon hade han sett hur mannen gick runt i butiken.

– Först gick han fram och frågade en i personalen om något, sen gick han tillbaka ensam ut i butiken mellan hyllorna. Jag ser hur han går omkring på elavdelningen, som han brukar göra, och såg då att han stoppade saker innanför jackan, säger den anställde senare i förhör.

Han berättar att mannen såg stressad ut och började gå ut från butiken. När han passerat kassorna så valde den anställde att ropa efter honom. Då såg han varorna innanför jackan.

ANNONS

Erkände brottet direkt

Den anställde frågade då mannen om det inträffade som sade att det är lika bra att det kommer fram och att han erkänner direkt.

De båda gick undan till personalutrymmet där stamkunden plockade fram varorna och lämnade tillbaka dem till butiken. Den anställde förklarade att de brukar ha mycket stölder i butiken och att han därför måste anmäla.

Polis larmades till platsen och förhör hölls med både stamkunden och den anställde. När stamkunden delgavs misstanke om stöld av polis erkände han på nytt brottet.

– Dessa varor ligger inne i butiken som gott och blandat och det är ingen personal som ser där. De är lätta att plocka på sig, det är frestande, inbjudande och enkelt att sno dem. Det är dyra grejer, säger mannen i förhör.

Avgjordes utan huvudförhandling

Mannen har aldrig tidigare dömts för stöld. Målet avgjordes utan huvudförhandling vid Göteborgs tingsrätt i enlighet med rättegångsbalkens bestämmelser, i och med att mannen erkänt stölden och påföljden inte blir en annan än böter samt villkorlig dom.

Dagsböterna bestämdes till 40 om 350 kr med hänsyn till mannens ekonomiska förutsättningar.

LÄS MER:Elcyklar lockar tjuvar i Partille

LÄS MER:Kvinna stal för 1 900 kronor på Ica Maxi i Allum – får fängelsestraff

LÄS MER:Krossade ruta på bil – stal plånbok

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS