Coop öppnade i Öjersjö under lördagen – massiv respons från besökarna

På lördagsförmiddagen öppnade Coop i Öjersjö sina dörrar. Vid klockan elva klipptes invigningsbandet inför en skara av hundratals förväntansfulla kunder. Vissa av besökarna hade köat i mer än 40 minuter innan de rusade in i lokalen. Butikshyllorna var välfyllda och en glädjefylld stämning genomsyrade hela invigningen.
– Jag trodde det skulle komma mycket folk, men det är mer än vad jag trodde!, säger medarbetaren Hjalmar Erkholm.

ANNONS
|

Det bjöds på folkfest i Öjersjö under lördagsförmiddagen när Coop slog upp sina portar och bjöd in traktens boende till en festlig start på lördagen. Responsen var massiv, och nya kunder strömmade in i jämn takt under hela förmiddagen. De kunder som hade haft tålamod och vilja att komma in först av alla hade stått och köat i fyrtio minuter.

Klockan 11 klippte butikschefen Mikael Otterdahl bandet, och den första klungan – bestående mest av tonårskillar – rusade in. Flera hade cykelhjälm på sig. Om det var av ivern att inte ta av sig dem eller som en säkerhetsåtgärd i trängseln hann inte tidningens reporter fråga om.

ANNONS

De 15-åriga vännerna Hugo Devad och Hugo Björn hade ett mål i sikte när de väl kommit in i butikslokalen, och det var att handla så snabbt som möjligt. Detta för att få en goodiebag med diverse småvaror som delades ut till ett antal av de första kunderna.

– Det känns bra med butiken. Man har saknat att ha nära till affären, säger Hugo Devad som köpte tuggummi.

Hur känns det att vara bland Coops allra första kunder?

– Det känns bra. Det känns bra att skapa historia, säger Hugo Björn.

Det var ett stadigt flöde av nya kunder under hela förmiddagen, och för att ha ordning på folkmassan släpptes besökarna in i klungor. De köande erbjöds stämningshöjare av Coop-personalen, som delade ut både godis och fikabröd.

Köade i 20 minuter

Frida Holmgren och Lovisa Iwdal var bland de hundra första kunderna och fick köa i 20 minuter innan de kom in i värmen.

– Vi flyttade in i området för ett år sedan och har väntat sedan dess att butiken ska öppna. Det känns skönt för tidigare har vi handlat i Mölnlycke och Partille. Nu ska vi handla lunch, säger Frida Holmgren.

Samtliga besökare som Partille Tidning pratade med var överens om hur välkommet det är med butiken i Öjersjö. Liksom Frida Holmgren har de flesta tidigare handlat i Partille eller Mölnlycke.

Dusan Sakic förspillde ingen tid utan satte igång med storhandel direkt på lördagen.

– Vi är en stor familj så vi ska handla mycket. Jag vet inte exakt vad vi ska köpa mer än bananer. Det får frun bestämma. Det är perfekt med den nya butiken här, säger han.

Tillsammans med personal hade butikschefen Mikael Otterdahl skapat en festlig stämning för premiärdagen. I nästan varenda hörn kunde gäster provsmaka varorna – det kunde vara en liten bit lax eller ost. Maskoten Django gick runt i butiken, ofta med en efterföljande skara barn, och delade ut godis. Kunderna hälsade igenkännande på varandra och butiksarbetaren Hjalmar Erkholm stod och delade ut kaffe och prinsesstårta.

– Det är mycket mer folk än vad jag trodde. Det är kul tycker jag. Jag trodde att det skulle komma en massa folk direkt från start och sen avta lite, men det har strömmat in kunder hela tiden, säger han.

LÄS MER:I helgen öppnar Coop i Öjersjö – tjuvkika på butiken redan nu!

LÄS MER:Nervkittlande spökvandring vid Jonsereds trädgårdar

LÄS MER:Då blir jättebygget vid Partille arena klart

ANNONS