I december 2017 dömdes mannen från Sävedalen till fängelse. Fem år senare har han fortfarande inte hittats och slipper nu sitt straff.
I december 2017 dömdes mannen från Sävedalen till fängelse. Fem år senare har han fortfarande inte hittats och slipper nu sitt straff. Bild: Andreas Olsson

Dömd Sävedalenman höll sig undan i fem år – slipper fängelse

I december 2017 dömdes mannen från Sävedalen till fängelse. Fem år senare har han fortfarande inte hittats och slipper nu sitt straff.

ANNONS
|

Mannen, som är i 40-årsåldern, greps 2017 för misshandel, sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman och dömdes först i tingsrätten till fyra månaders fängelse. Några månader senare fastställde hovrätten domen och mannen skulle avtjäna sitt straff.

Mannen efterlystes 2018

Men i juli 2018 gick polisen ut med en efterlysning då mannen fortfarande inte hittats. I denna efterlysning står att mannen, om han anträffas, ska tas till närmaste slutna anstalt för att straffet ska börja gälla. Det står också tydligt utskrivet att straffet preskriberas den sista januari 2023.

Och när detta datum nu nåtts och mannen fortfarande inte anträffats så skickar Kriminalvården ut en så kallad Bortfallande av påföljd för mannen som genom att ha hållit sig undan i fem år nu slipper sina fyra månader bakom lås och bom. Hans senaste bostadsadress är fortfarande Sävedalen.

ANNONS

LÄS MER:Man från Partille gömde narkotika i förvaringsskåp i Nordstan – fastnade på film

LÄS MER:Vinglade fram på E20 – med 1,9 promille i blodet

ANNONS