Efter Ikeas höjning av priset på korven – nu kontrar Biltema

På onsdagen gick Ikea ut med att de höjer priset på korven för första gången sedan 1995. Nu kontrar Biltema – vägrar höja priset på sin kôrv.

ANNONS
|

Inflationen ligger på rekordhöga 9 procent och många företag har sett sig tvungna att höja priset på sina varor. Senast i raden är Estrella som höjer priset på chipsen och men även Ikea aviserade på onsdagen att de höjer priset på sin klassiska korv med bröd från fem kronor till sju kronor på grund av den ökade inflationen.

Efter Ikeas besked gick Biltema ut med att man inte tänker höja priset på sin korv även om inflationen ökar och risken finns för en kommande lågkonjunktur.

”Biltemas klassiska korv med bröd har kostat 5 kr under alla år och kommer även i fortsättningen att kosta just 5 kr”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS

"Vi ser att priserna går upp hos våra konkurrenter på en klassisk varmkorv med bröd. Men hos oss på Biltema är det en självklarhet att behålla prisnivån på vår klassiker. En Biltemakörv ska kosta 5 kr och inte mer! Alla ska ha möjligheten att njuta av en varmkorv utan att det ska kosta en förmögenhet." säger Johan Gerdevåg, Marknadschef Biltema Sverige.

Under fredagseftermiddagen kom Ikea med beskedet att man ändrar sig angående prishöjningen. Och att korven fortsättningsvis ska kosta fem spänn.

LÄS MER:Biltemas körv är överallt – men hur smakar den egentligen?

LÄS MER:Preppervaror slut – då höjer Biltema priset

LÄS MER:Följ med in i Nordens största Biltema

ANNONS