Full fart på Kniven: ”Vi hoppas vara klara till nationaldagen”

Boulebanor, odlingslådor, fikabord och en liten scen. Om bara några veckor är Kniven klar utomhus. Och under måndagskvällen träffas den tänkta hantverksföreningen för första gången.
– Vi börjar verkligen se resultat nu, säger projektledare John Carlsson.

ANNONS
|

För varje gång du passerar området kring Kniven vid Partille station så har något nytt kommit på plats. Och varje dag råder det just nu febril aktivitet där projektledare John Carlsson och hans gäng, Karin från Jonsereds Trädgårdar och vuxenskolans byggutbildning samarbetar för att göra klart allt.

– Vi ”paddar” uteplatsen på baksidan snart och sedan ska borden ut. Det blir två eller tre boulebanor, en liten lekplats för barnen och en liten scen i ett hörn. En mysig plats att hänga på och ta en fika och jag hoppas och tror att vi är klara lagom till nationaldagen, säger John Carlsson som tar oss med på en liten rundvandring både inom- och utomhus.

ANNONS

Upplevd otrygghet

Han pratar mycket om flöde, att få så många som möjligt att upptäcka och stanna kvar i och runt Kniven för att råda bot på den otrygghet runt det ruffiga området som många upplever. Med betoning på ”upplever”.

– Ja, det är inte mer otryggt här än på många andra ställen, otryggheten är i mångt och mycket upplevd men det kommer att bli trevligt att vara här. Det är vårt mål, säger han.

De planerade boulebanorna och fikaborden samsas runt hela huset med odlingslådor som dels finns för allmänheten att odla i, dels hålls efter av kommunen under ledning av Karin Brattberg på Jonsereds Trädgårdar.

– Vi odlar grönsaker och blommor, klätterväxter kommer upp på fasaden och på staket vid parkeringen och redan nu ser vi stor skillnad mot för bara några veckor sen. Det börjar grönska vid Kniven.

Hantverksförening på gång

Inomhus börjar det också ta sig och så snart fikaborden, som just nu förvaras i den stora hantverkslokalen, har placerats ut och under måndagskvällen hålls den första träffen med de som anmält sitt intresse av att få vara med i den hantverksförening som ska startas för bruk av lokalen. Det kan handla om allt från krukmakare till möbelsnickare och hur de vill använda de råa industrilokalerna blir upp till dem.

– Vi träffar 12 av de 19 som anmält sig ikväll för att ge dem info. Målet är att bilda föreningen och erbjuda så många som möjligt av dem att få använda lokalerna gratis för sitt hantverkande mot att de håller öppet hus någon gång i månaden, säger John Carlsson.

LÄS MER:Partillekonstnärerna Annika och Louise låter naturen utforma deras verk

LÄS MER:Taket började brinna i Kniven: ”Kvävde elden med jackan”

LÄS MER:Kolonilotter i Jonsered säljs för nära en halv miljon

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS