Gatusmarta elbilar blir årets uppstickare: ”Framtiden för sig”

Tre företag var nominerade till Årets Uppstickare i Partille kommun 2023. Vinnare blev Evotiv AB som ligger bakom den lilla elbilssuccén Akinsi.
– De förenar teknologi och design på ett enastående sätt, säger kommunen i sin motivering.

ANNONS
|

Evotiv AB hade parkerat några små Akinsis utanför kommunhuset i torsdags kväll när det under kommunens näringslivskväll avslöjades att de skulle ta emot priset som årets uppstickare bland företagen i Partille.

I tuff konkurrens med Energija och Sustain Wear tog elbilsföretaget Evotiv AB hem titeln och fick blommor av kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M).

Motiveringen till vinsten lyder som följer: ”Årets uppstickare vill skapa en mer miljövänlig framtid och har lyckats förena teknologi och design på ett enastående sätt. Genom ett fantastiskt engagemang hos företagets ledning ser framtiden mycket ljus ut. De utmanar redan etablerade spelare på sin marknad och deras erbjudande sticker ut i mängden. Vi tror att årets uppstickare bara är i början av sin resa. Nu växlar de upp och laddar för nästa steg!”

ANNONS

Ett enastående exempel

Årets uppstickare utses av Partille kommun och Företagarna Partille för att uppmuntra nyföretagande och lyfta fram lokala företagare och ordförande för Företagarna Partille, Uno Hallgren, berättade under kvällen om varför Evotiv AB fick priset:

– Gröna affärsidéer och hållbara samarbeten har framtiden för sig – vilket Akinsi och Evotiv AB i Partille är ett enastående exempel på och vi vill uppmärksamma med årets utmärkelse.

LÄS MER:Icebug i Jonsered vinner kommunens hållbarhetspris

LÄS MER:Glada besked från Brödfabriken: ”Bullen är räddad”

ANNONS