God stämning när valstugorna börjar komma på plats

Valet närmar sig med stormsteg men bara två valstugor har kommit upp på Kyrktorget. Partille Tidning gick dit för att känna av stämningen och fann mer konsensus än debatt.
– Differensen är inte så stor inom kommunpolitiken, säger Märta Johansson (S) som suttit i kommunfullmäktige sedan 1962.

ANNONS
|

Nu börjar valstugorna komma på plats på Kyrktorget och det är många förbipasserande som passar på att ta en kaffe och diskutera lite politik. När Partille Tidning besöker torget är bara Moderaterna och Socialdemokraterna på plats och de verkar överens om vad folk vill prata om.

– Folk är oroliga över sin ekonomi, det är dyrt att vara svensk idag, säger Angela Fasth Torstensson (M) och menar att kommunens ekonomi är det som måste prioriteras just nu. Enligt henne skulle skatthöjningar drabba de som har det sämst ställt, särskilt när många varor blir dyrare.

Står inför en tuff höst

Även Märta Johansson (S), som suttit i kommunfullmäktige sedan 1962, menar att vi står inför en tuff höst och vinter för vanligt folk.

ANNONS

– Det kommer att bli jobbigt för plånböckerna, därför har inte heller vi föreslagit en skattehöjning i den senaste budgeten, säger hon. På frågan var de skiljer sig från Moderaterna menar hon att det framförallt handlar om friskolornas vinster och mer personal inom skola och sjukvård.

– Vi är för friskolor, men det är vinsterna vi vill åt. Det ska inte vara några riskkapitalister som tar hand om våra skattepengar, säger hon.

Många unga vill diskutera politik

Båda politikerna menar att det råder god stämning på torget och de uppskattar särskilt att många unga kommer fram för att diskutera politik.

– Det finns en nyfikenhet hos många, vilket är väldigt roligt, säger Angela Fasth Torstensson. Enligt henne har de ett bra samarbete med Socialdemokraterna där båda partierna har liknande visioner för byggnation och utveckling i kommunen.

– Vi har en bra förståelse för varandra och ett bra klimat i våra nämnder trots att vi tycker olika.

Enligt Märta Johansson är samstämmighet mellan partier en nyckel inom kommunpolitiken.

– Differensen är inte så stor inom kommunpolitiken, även om det då och då dyker upp enstaka frågor där meningarna skiljer sig åt.

LÄS MER:Unikt sätt att få sin röst hörd – men få känner till det

LÄS MER:Här är partiernas starkaste fästen i Partille

ANNONS