Hoppborgar och korv – så ska unga hitta till Kniven

Inget att göra på sommarlovet? Nu bjuder Kniven på ännu ett arrangemang. Eller vad sägs om hoppborgar, ansiktsmålning och korvgrillning. Den här gången är målgruppen lite yngre.
– Det här är en del i flödet vi vill ha på Kniven, säger projektledaren John Carlsson.

ANNONS
|

Nu fortsätter arrangemangen på Kniven. Evenemanget på torsdag bjuder på hoppborgar, ansiktsmålning och korvgrillning och riktar sig, till skillnad mot förra veckans invigning av boulebanan, till en yngre målgrupp som barn i förskole- och fritidsåldern.

– Det kommer vara två hoppborgar varav en som är en elva meter lång dinosaurie, säger John Carlsson, projektledare för Kniven.

Evenemanget är skapat tillsammans med fritidsgården Ungdomens hus på Kulturrum.

– Jag sa att om jag finansierar det så kanske era sommarjobbare kan vara med och arrangera evenemanget, säger John Carlsson.

Jobba med skarpt evenemang

Tillsammans med fritidsledarna har Carlssons arbetsgrupp från Arbetsmarknadsenheten fått arbeta med ett evenemang. Samtidigt ger det här en chans för John Carlssons arbetsgrupp att öva sin svenska.

ANNONS

– Det är en ytterligare bonus, att de får möjlighet att bli bättre på svenska genom att de måste stå och prata med folk.

John Carlsson berättar att han vill ha ett naturligt flöde och vill att Kniven ska bli en naturlig destination för Partilleborna.

– Man ska tänka ”oj, vad fina saker det är här” och vilja gå in och titta på våra evenemang och våga ta steget in på Kniven och se allt som finns, säger John Carlsson som berättar om boulebanan och alla odlingslådor med bland annat mynta och rabarber som hans arbetsgrupp skapat.

På den nyinvigda boulebanan kommer bouleföreningen finnas på plats och skulle någon vilja pröva på boule kommer det att kunna gå att lösa, enligt John Carlsson.

– De vill rekrytera in mer folk och det här är ett bra tillfälle att visa vad boule är.

Evenemanget pågår mellan klockan 11 och 14 på torsdag 14 juli.

LÄS MER:Full fart på Kniven: ”Vi hoppas vara klara till nationaldagen”

LÄS MER:Hon kröntes till ny regent över Partille

LÄS MER:Nya drottningen i Partille – vad ska hon heta?

ANNONS