Höstmarknaden i Sävedalen är tillbaka

Äntligen blir det höstmarknad på Sävedalens köpgata igen.
– Det kom lite hastigt men alla är så glada så vi kör första helgen i oktober, säger John Hallgren som tillsammans med köpmannaföreningen håller i trådarna.

ANNONS
|

I flera år växte och växte Sävedalens Höstmarknad och blev en samlingspunkt för såväl invånarna som företagarna längs köpgatan. Men så kom den ökända coronapandemin och allt gick i stå.

Bestämde sig snabbt

När regeringen för några veckor sedan gick ut med att alla restriktioner släpps den 29 september så bestämde sig köpmännen i Sävedalen för att kvickt sno ihop en marknad och den 2-3 oktober smäller det.

– Många har verkligen längtat, det märker vi. Vi kan äntligen ha en gemensam marknad med hoppborgar och popcorn och rodeo och liksom fira att vi får ses igen, säger John Hallgren som är ljusdesigner och tillsammans med frun Lina driver Sävedalens Belysning.

ANNONS

Flera företag har haft det tufft

Just hans verksamhet har inte drabbats så mycket av pandemin men han vet andra som haft det tufft och höstmarknaden blir ett startskott för en nygammal tid för Sävedalens köpgata.

– Vi märker att många från Sävedalen har köpgatan i sitt hjärta, det finns en själ här där vi kan träffas och prata. Det ger samhället något. Jag minns att jag tog cykeln runt i området under någon marknad för några år sedan och jag kunde knappt tro att det var sant. En riktig folkfest, säger John Hallgren.

Trots att allt kom lite plötsligt och att de bara har några veckor på sig så tror John Hallgren att det inte är några problem att få ihop en fullvärdig marknad.

– Den kanske inte blir i full skrud men nästan. Alla är väldigt engagerade för att det ska bli bra, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS