Daniel Claeson: Därför behövs Skolakuten i PT

Barn och föräldrar samt personal får en röst, skolledning och kommun har möjlighet att svara, skriver Partille Tidnings reporter Daniel Claeson.

ANNONS
|

Ben 10-ryggsäcken var dubbelt så stor som ryggtavlan, kepsen satt lika snett som leendet, flång nya sneakers i ministorlek. Min son gick ner för trappan och påbörjade den 150 meter långa promenaden till första skoldagen. Jag har en gammal mobilbild från dagen, det är 12 år sedan nu, men bilden behövs inte. Minnet sitter starkare än så.

Att skicka iväg sitt barn till skolan är en av livets stora milstolpar (för alla inblandade) och, ett första steg ut i verkligheten. Nio års skolgång som ska förbereda din unge för världen och som förälder är det en skakig resa genom snårig terräng.

ANNONS

Föräldramöten, utvecklingssamtal, strulande appar, läxor utan böcker, gråt och tandgnissel, betygshets, revolt, bränder i papperskorgar, matlådor till friluftsdagar, ännu fler läxor, prov och betygsångest för att till slut landa i gymnasieval, uppryckta rötter och den ljusnande framtid är vår.

Barn och föräldrar samt personal får en röst, skolledning och kommun har möjlighet att svara.

Vägen fram till målet är lång och föräldrar överlämnar med varm och svettig hand över sina barn till skolan för att ta dem dit. Det är en viktig uppgift, kanske den viktigaste. Därför är inte det inte alls konstigt att vi vill att skolan ska fungera och att vi larmar och står i om den inte gör det. Det är våra barn det handlar om.

Partille Tidning har sedan tidigare granskat oegentligheter i Partilles skolvärld och alla artiklar bygger på tips från föräldrar. De hör av sig till tidningen när de inte får någon respons från skolledningen eller politiker eller när den respons de får inte alls stämmer överens med den verklighet de och deras barn upplever.

Skillnaden mellan föräldrarnas verklighet och kommunens dito är enorm och i redaktionens mejlbox ser vi en strid ström av föräldrar som fått nog av besparingar och ”goddag yxskaft”-svar.

För att reda i detta startar Partille Tidning nu Skolakuten. Barn och föräldrar samt personal får en röst, skolledning och kommun har möjlighet att svara. PT garanterar källskydd om så önskas. En rapportering brukar leda till en annan och om du vill att Skolakuten ska rycka ut så är det fritt fram att mejla redaktion@partilletidning.se eller undertecknad.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

LÄS MER:Föräldrar larmar om Öjersjö Brunn: ”31 barn per vuxen”

LÄS MER:Här är listan på niornas slutbetyg i Partille kommun

LÄS MER:Skolinspektionen kritiserar ”avgifter” på Casa Montessori

LÄS MER:Politikern om skolan: ”Budgeten ska räcka”

ANNONS