Kvinna i 40-årsåldern åtalas för ringa stöld i Allum.
Kvinna i 40-årsåldern åtalas för ringa stöld i Allum. Bild: Polisen

Kvinna stal hudkräm i Allum – nekar till brott

Kvinnan togs på bar gärning på Kicks butik i Allum efter att larmbågarna börjat pipa när hon lämnade butiken. Butiksbiträdet bad att få titta i väskan och hittade en hudkräm värd 670 kronor. Kvinnan nekar däremot till brott.
– Jag har inte tagit den, säger kvinnan i polisförhör.

ANNONS

Det var i mitten av januari i år som kvinnan klev in på Kicks butik i Allum. Ett av butiksbiträdena la märke till henne när hon stod vid ett ställ nära utgången och larmbågarna plötsligt börjar pipa.

Butiksbiträdet berättar i utredningen att hon då går fram till kvinnan som säger att hon inte stulit något. När hon en stund senare går ut från butiken piper larmbågarna igen. Samma butiksbiträde går då ut och stoppar kvinnan igen och ber att få titta i hennes medhavda väska. Under en massa papper ser hon en hudkräm som hon vet att de säljer i butiken – värd 670 kronor.

ANNONS

LÄS MER:Inbrott på byggarbetsplatser i Öjersjö

Kvinnan säger då att hon köpt hudkrämen dagen innan på Kicks i Frölunda. Butiksbiträdet beslutar sig då för att ringa till butiken i Frölunda och de berättar att de inte sålt någon sådan hudkräm under det föregående dygnet. Butiksbiträdet kan också i deras egna system upptäcka att en av de tre hudkrämer butiken ska ha i lager, av den typen som blev stulen, saknas.

”Jag förnekar brott”

Både ordningsvakter och polis kallas sedan till platsen som tar upp en anmälan om ringa stöld. Kvinnan tas sedan in för förhör där hon fortsatt nekar till brott.

Polisen: Förstår du misstanken?

– Ja det tror jag har tagit den men jag var inte nånstans.

Polisen: Vad är din inställning till brottsmisstanken?

– Jag förnekar till brott. Jag har inte tagit den. Jag säger alltid att jag erkänner om jag gjort det, men jag har inte tagit den. Jag hade den sen igår. Det tjöt från larmet, jag kom in igen. Jag kunde sprungit eller gjort något. Jag stod där och öppnade väskan. Hon pekade på krämen och jag sa att den är från igår.

LÄS MER:Här ska du vara extra försiktig när du parkerar i Partille

Polisen: Vad är det för något du har tagit som du säger att du köpt tidigare?

– Kräm mot pormaskar och rynkor. Nu sa hon att de kostade 600 något. Jag handlade massa igår.

Polisen: Vart köpte du krämen?

– Frölunda torg, Kicks.

Polisen: Har du kvitto på det köpet?

– Ja, hundra procent men inte med mig. Jag visade min väska för henne, det var ingen reaktion från min sida. Till och med jackan ville jag ta av mig så hon skulle kolla. Hade jag gjort det kunde jag lika gärna erkänt.

LÄS MER:Inbrott i Samhalls lokaler vid Allum

Nu har åklagaren beslutat att bevisningen mot kvinnan är tillräckligt för att väcka åtal gällande ringa stöld.

Huvudförhandlingen beräknas hållas i mitten av februari.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS