Lucka 15: Var Partillejohnny egentligen ett coverband?

De bästa coverbanden gör något eget av originalet. Var det inte precis det alla Partillejohnnys gjorde av Tokio Hotel 2009?

ANNONS
|

2005 blev tvillingarna Bill och Tom Kaulitz alla småtjejers gunstlingar när deras tyska rockband Tokio Hotel smällde till med hiten ”Monsoon”. Under något år var den androgyne Bill på världens löpsedlar innan han och resten av gänget återgick till att spela på gamla cykelarenor i typ Wiesbaden.

Penntroll-look

Bills penntroll-look levde dock kvar hos någon okänd som sägs vara från Partille och som sägs vara upprinnelsen till Partillejohnny-stilen som kom fram starkt 2009. Hår spretigt av daxwax och sprej, tajta brallor med gummiband på vaderna. Brunkräm och foundation och ibland också Idominsalva på läpparna för rätt färg och struktur.

För ett par år sedan gjorde GP detta detektivarbete för att avslöja historien bakom Partillejonny.

ANNONS

De två hänger ihop

Och när vi nu ser tillbaka på denna, precis som Tokio Hotel, mycket kortlivade trend så råder det väl ingen större tvekan om att de hänger ihop? På bilden ser vi Eskil Grahn försöka upprepa sin stil som tonåring och bredvid honom Bill Kaulitz i sitt esse. Om vi saknar Partillejohnnys och Tokio Hotel? Inte nämnvärt.

LÄS MER:Lucka 8: Vad i hela fridens namn ska det bli av honom?

LÄS MER:Lucka 9: Var Kyrktorget verkligen så här färgglatt?

ANNONS