Man hotade ex-flickvännens nya kille – döms till fängelse

En man i 40-årsåldern har dömts till fängelse i nio månader, efter att ha hotat sin ex-flickväns nya kille med kniv. Ingen kom till skada vid händelsen, som inträffade i en lägenhet i en angränsande kommun till Partille, men offret var tvungen att fly platsen i bara strumplästen.

ANNONS
|

Händelsen inträffade i februari i år. Då besökte en man i 40-årsåldern, som är skriven i Partille, sin ex-flickvän som bor i en angränsade kommun.

Vid tillfället för mannens besök befann sig även kvinnans nya pojkvän i lägenheten och situationen börja snabbt att urarta.

Mannen ska ha varit irriterad när han anlände och spottade bland annat ett tuggummi mot sin ex-flickvän. Dessutom studsade han en medhavd fotboll mot väggen, över den nya pojkvännens huvud.

När flickvännen bad mannen att gå blev han irriterad och tog sig in i köket, där han beväpnade sig med två köksknivar, med vilka han sedan gjorde utfall mot den andra mannen i lägenheten. För att undvika att bli träffad av huggen flydde kvinnans nuvarande pojkvän för sitt liv och lämnade lägenheten i bara strumplästen.

ANNONS

Flydde i strumplästen

I förundersökningsprotokollet, som Partille Tidning tagit del av, framgår det att han även hotade sin före detta flickvän.

– Du vet inte vad jag är kapabel till, ska mannen ha sagt.

Efter att ha yttrat hoten satte mannen efter offret som flytt, med knivarna i högsta hugg.

– Jag försöker stoppa honom men lyckas inte. Han hade ju knivar i händerna så jag vågade inte göra så mycket, säger kvinnan i förhör.

Han hann dock inte ikapp utan återvände till lägenheten, där dörren nu var låst. Han gjorde sig av med knivarna genom att trycka in dem genom brevinkastet innan han lämnade platsen.

Hävdar självförsvar

Under jakten hade grannar uppmärksammat vad som hände och kontaktat polis, som sedan kunde gripa mannen.

I förhör menar han att han försvarade sig, då kvinnans pojkvän ska ha beväpnat sig med en kniv.

– Ja vi pratade och tjafsade med varandra. Så såg jag hur han tog upp en kniv och då gick jag in i köket och också tog kniv för att försäkra mig.

Tingsrätten i Göteborg går dock på brottsoffrens version av händelseförloppet och dömer mannen till nio månaders fängelse för olaga hot, grovt olaga hot samt ofredande.

Mannen är tidigare ostraffad.

LÄS MER:Lexby skola stängdes efter hot om skjutning – nu döms 19-åring

LÄS MER:Tullen avslöjade kilovis med knark – gillrade fälla

LÄS MER:Fängelse för luftgevärsskytten – gjorde man blind

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS