Mannen har åtalats för hot mot tjänsteman.
Mannen har åtalats för hot mot tjänsteman. Bild: Filip Landqvist

Man misstänks ha hotat polis – vid ingripande i Partille

En man i 35-årsåldern har åtalats misstänkt för hot mot tjänsteman, efter att ha riktat vad som kan uppfattas som hot mot en polisman vid ett ingripande i Partille. I förhör lyfter mannen fram sin fysiska överlägsenhet mot de tre poliserna som medverkade vid ingripandet.
– Rent fysiskt skulle jag kunna skada dem, säger han.

ANNONS
|

Det var i augusti förra året som polis larmades till en adress i Partille, efter att en man ringt in och påstått sig ha utsatts för misshandel.

När patrullen bestående av tre poliser närmar sig platsen ser de en man som stämmer in på det signalement som lämnats av inringaren.

LÄS MER:Handsktjuv dömd – får böta 12 000: ”Jag tog ett dumt beslut”

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av, berättar en av de ingripande poliserna att mannen inte är intresserad av att stanna när de säger till honom.

– Den misstänkte visar dock inga tecken på att vilja stanna, är snabbt häftig i sitt humör och drar i sina armar. Vi försöker få honom att lugna ned sig men mannen blir hetsig och rycker åt sig armarna, berättar polismannen.

ANNONS

Mannens ord fångades på band

Därefter riktar mannen in sig på en av polismännen och yttrar glåpord som fångas på deras inspelningsutrustning.

LÄS MER:Partillebo döms för sexköp på hotell – greps av polis i lobbyn

Mannen har nu åtalats misstänkt för hot mot tjänsteman. Som bevis i utredningen figurerar inspelningarna, där mannen bland annat yttrar vad som kan uppfattas som hot mot ovan nämnda polisman.

– Vad heter du? Jag kommer aldrig glömma ditt ansikte. Kommer du någonsin våga gå på Avenyn? Kommer du någonsin våga gå på Avenyn? Jag ska bara säga, jag är jävligt bra på att komma ihåg ansikten, säger mannen på inspelningen.

Lyfter fram sin fysik

Mannen förnekar helt brott men i förhör vidgår han att situationen urartat. Han passar också på att lyfta fram att han skulle kunnat övermanna poliserna om han bara känt för det.

– Ja, det finns ett visst moment där det eskalerar. Jag försöker förklara. Rent fysiskt skulle jag kunna skada dem, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att göra det. Men om jag ville så skulle jag ha kunnat, säger mannen och fortsätter förklara hur mycket som hade krävts för att han skulle ge upp:

– Hade de inte dragit batonger eller skjutit mig i benet hade vi kunnat stå där hela natten, de hade inte kunnat röra mig.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS