I oktober delar Partille kommun ut sitt första Hållbarhetspris. Nu ber de invånarna att nominera möjliga vinnare.
I oktober delar Partille kommun ut sitt första Hållbarhetspris. Nu ber de invånarna att nominera möjliga vinnare. Bild: Partille kommun

Nytt hållbarhetspris – kommunen söker vinnare

I oktober delar Partille kommun ut sitt första Hållbarhetspris. Nu ber de invånarna att nominera möjliga vinnare.

ANNONS
|

I många år har Bygg- och miljöförvaltningen delat ut kommunens Miljöstipendium men under hösten 2023 ersätts detta med ett nytt pris: Hållbarhetspriset. Det ska delas ut under Hållbarhetsveckan i oktober och prissumman än på 10 000 kronor.

– För att inkludera fler dimensioner av hållbarhet har miljöstipendiet ersatts med Hållbarhetspriset, skriver kommunen i ett meddelande på sin hemsida samtidigt som de öppnar upp för allmänheten att nominera tänkta vinnare.

Tre dimensioner

För att vara aktuell som mottagare av Hållbarhetspriset ska du göra en insats som bidrar till en hållbar utveckling av kommunen miljömässigt, ekonomiskt eller socialt.

– Insatserna för att få Hållbarhetspriset behöver nödvändigtvis inte innehålla alla tre dimensioner av hållbar utveckling, men ju fler dimensioner som inkluderas desto mer ökar kandidatens chans, skriver kommunen.

ANNONS

Vinnaren kan vara en privatperson, grupp, förening eller företag som antingen bor och verkar i kommunen eller har en särskilt stark koppling till Partille.

LÄS MER:Jonsereds trädgårdar tilldelas prestigefull utmärkelse – igen

LÄS MER:Familjen i Lexby är bäst på att leva hållbart i hela regionen

ANNONS