Patricia Warnlöf berättar att man letar efter ett extra rum när man köper nytt.
Patricia Warnlöf berättar att man letar efter ett extra rum när man köper nytt. Bild: Benjamin Andreasson

Pandemitrenderna syns på Partilles bostadsmarknad: ”Större bostäder”

Pandemin har lämnat sina spår – även på bostadsmarknaden i Partille. Lokala mäklare ser flertalet nya trender både hos säljare och köpare.
– Vi märker också att utbudet kommer bli större, säger Victor Werner, mäklare på Fastighetsbyrån.

ANNONS

LÄS MER:Så länge håller äktenskapen i Partille – kortare än rikssnittet

Siffror från Svensk mäklarstatistik visar att antalet försäljningar av bostadsrätter och villor i Partille har minskat något de senaste månaderna. Men enligt Patricia Warnlöf, mäklare på Lundin Fastighetsbyrå, är det vanligt med en nedgång runt december-januari.

– Rent generellt ökar utbudet under våren och sommaren. Vi förväntar oss en mer normal marknad framåt men vi ser däremot ingen större nedgång på sikt. Detta eftersom ekonomin och sysselsättningen har börjat återhämtat sig, säger hon.

Dan Freed har varit mäklare och driver numera Homemäklaren. Han håller med Patricia Warnlöf om att efterfrågan är fortsatt stor på bostäder i Partilletrakterna.

– Det är ett av områdena som växer snabbt och blir väldigt attraktivt som också ligger nära Göteborg. Kommunikationen är bra, det ligger nära naturområde och så är Sävedalen väldigt hett. Under året har husen i Öjersjö sålts för nya rekordpriser, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Loui Sand medverkar i Kanal 5-succén: ”Skiter i de sportsliga framgångarna”

Markplan toppar

Vidare berättar Dan Freed att det är färre som annonserar sina lägenheter och hus på sajter.

– En trend som vi har sett är att man vill sälja sitt hem diskret eller på förhand. Alla är kanske inte lika bekväma med att exponera sitt hus och hur man bor. I sådana fall säljs bostäder via mäklaren, alltså innan man annonserar ut dem, säger Dan Freed.

Victor Werner är mäklare på Fastighetsbyrån och ansvarar för försäljningarna i Partille. Han berättar att intresset för bostäder på markplan har ökat bland hans kunder. Den främsta orsaken enligt honom är att man vill ha möjligheten att röra sig utomhus om man väljer att jobba hemifrån.

– Man vill också ha en liten uteplats; man vill kunna odla där och på så sätt få lite mer radhuskänsla, säger han och fortsätter:

– Vi märker just nu att trycket har kommit igång, marknaden har börjat hämta sig. Vi märker också att utbudet kommer bli större här framöver.

LÄS MER:Glaskross på skolorna i Partille kostar en miljon kronor om året

Bygger större

Patricia Warnlöf berättar att hon ser en ny trend börja ta fart i en post-pandemi era, nämligen att standarden för hus blir större. Innan pandemin låg ett standardhus på 150 kvadratmeter men som en följd av pandemin, och viljan att jobba hemifrån, bygger man nu hus som är större. Enligt henne är det nya standardmåttet 200 kvadratmeter.

– Vi ser att allt fler vill jobba hemifrån nu, även om man nu har tagit bort restriktionerna, och därför vill alla ha större utrymme och ett extra rum, säger Patricia Warnlöf.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS