Nära tio procent av Partilles bilflotta är någon form av elbil. Det visar statistik för 2022 från handelsplatsen Kvdbil.
Nära tio procent av Partilles bilflotta är någon form av elbil. Det visar statistik för 2022 från handelsplatsen Kvdbil. Bild: Stefan Bennhage

Så många kör laddbara bilar i Partille

Nära tio procent av Partilles bilflotta är någon form av elbil. Det visar statistik för 2022 från handelsplatsen Kvdbil.

ANNONS
|

Kvdbil, en av Sveriges ledande bilförmedlare, sammanställer vartannat år statistik över hur stor del av alla bilar i landet som är laddbara och som på något sätt använder eldrift för att ta sig fram. Det handlar om rena elbilar och laddhybrider och statistiken bygger på registreringsuppgifter per kommun.

2022 års statistik kom i dagarna och skillnaden mot för bara två år sedan är stor, i Sveriges laddtätaste kommun Danderyd går 35 procent av bilarna på el mot 25 procent i Solna 2020. Även i resterande kommuner visas en ökning. Lägst andel laddbara bilar finns i Sorsele som knappt når upp till 0.5 procent.

ANNONS

Knappt tio procent i Partille

– Samtidigt som vi ser allt fler laddbara bilar på vägarna är det stora skillnader i landet. Även om priserna på elbilar kommit ner får man fortfarande betala mer än för en motsvarande bensin- eller dieselbil. Att välmående Danderyd placerar sig i topp är ingen slump, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Hur placerar sig då Partille på listan bland Sveriges kommuner? Jo, någonstans i mitten. 9.7 procent rullar runt med laddbart och då hamnar Partille på femte plats i Västra Götalands-regionen där Mölndal ligger etta med 16.9 procent och Bengtsfors sist med 2.4 procent.

LÄS MER:Satsning på laddstationer för elbilar i sin linda – Partille Energi planerar för fler

LÄS MER:Stort laddstöd till Partille – får mer än snittet i landet

ANNONS