Sävedalsborna är stolta över sin höstmarknad

I helgen vankades det höstmarknad på Sävedalens köpgata. Förra året var det en ganska glesbesökt aktivitet men i år återvände besökarna i tusental.
– Nu påminner det lite mer om hur det var förr, säger Sävedalsbon Henrik Aronsson.

ANNONS
|

När Partille Tidnings reporter besökte förra årets höstmarknad, som var den första i ordningen efter ett par tuffa pandemiår, var det en blåsig och ganska folktom happening på Sävedalens köpgata.

Men när vi återvänder för att ta pulsen på årets upplaga är det liv och rörelse som gäller.

Tusentals människor ringlade sig längs gatan och besökte de många stånd som fanns att kika på. Och precis som sig bör när det är marknad fanns också massa gott att äta. Kände man dagen till ära ett enormt langos-sug så gick det att lösa. Ville man knapra på lite brända mandlar gick också det begäret att stilla och alla varianter däremellan såklart.

ANNONS

Sävedalens köpgata en storfavorit

Man kunde också häst och vagn, hoppa hoppborg, testa lyckan i en fiskdamm eller i ett lotteri för att bara nämna några aktiviteter.

Henrik Aronsson, Hilda Aldén Aronsson och Lily Berglund bor i Sävedalen. De gick runt och mös sin alldeles egna stadsdel.

– Nu påminner det lite mer om hur det var förr och det gillar man ju, säger Henrik och syftar på att det var lite trögare förra året.

Alla tre lyfter fram vikten av att bevara den i dagsläget ganska unika köpgatan.

– Jag tycker det är jätteviktigt att den här typen av gator får finnas kvar och vi försöker göra det bästa för att hålla den vid liv genom att handla i butikerna till vardags.

– Vi håller med, säger Hilda och Lily i kör.

Besökte marknaden för andra dagen i rad

Hilda menar att gatan är perfekt om man har det lite tråkigt någon gång.

– Har man inte något att göra är det en jättebra gata att gå runt och titta lite i butiker och sånt. Det är också välkomnande för nyinflyttade i Sävedalen, säger hon.

Men det är så klart inte bara Sävedalsbor som går på höstmarknaden. Maria Hellsing och Saga Hellsing hade tagit sig till Sävedalen från Furulund.

– Vi är alltid är på höstmarknaden. Vi var faktiskt här igår också och då var det ännu mer folk.

Maria tycker också att Sävedalens köpgata är något man bör vara rädd om.

– Det är mycket mysigare så här än att allt ska ligga i köpcentrum. Vi försöker handla här när det inte är marknad också. Då blir det exempelvis blommor och sen gillar vi att besöka glasskaféet med barnen såklart.

LÄS MER:Himmelsk pannbiff på Sävedalens Gårdscafé

LÄS MER:Sävedalens köpgata redo för höstmarknad

LÄS MER:Här spatserar hönan – mitt på Sävedalens köpgata

ANNONS