Stor uppslutning när SAIK arrangerade sprint-DM i Björndammen

Det var många som tog sig till Björndammens skola för att delta i Sprint-DM på onsdagskvällen. Bakom arrangemanget stod Sävedalens AIK.
– Jättekul att även många yngre är med i år, säger Agnes Spånér från Sävedalen.

ANNONS
|

Distriktsmästerskapet i orientering arrangeras varje år, men det är alltid olika klubbar som är värdar för arrangemanget. I år hade turen kommit till Sävedalens AIK (SAIK) vilket betyder mycket för Partilleklubben.

– Det är jättekul att se att så många yngre är med i år och att många verkar stanna kvar även efter tävlingen. Det sociala betyder extra mycket nu efter pandemin, säger Agnes Spånér som själv är uppvuxen i Sävedalen och kom med i klubben redan som barn.

Enligt henne är det väldigt värdefullt att klubben för samman olika åldrar som får möjlighet att umgås.

Över 500 anmälda

I onsdagens distriktsmästerskap deltog orienterare från hela Göteborg och distansen var sprint. Björndammen bjöd på delvis kuperad stadsterräng med inslag av såväl skog som rabatter, vilket innebar andra utmaningar jämfört med att springa i naturen. Över 500 hade anmält sig till tävlingen och det var även många som kom för att titta eller köpa en smörgås, hamburgare eller något annat som erbjöds i tälten som satts upp.

ANNONS

– Vi som är här och hjälper till idag får ju inget betalt utan allt överskott går till klubben, vilket blir en väldigt viktig inkomst, säger Agnes.

Fyra olika svårighetsgrader

Totalt erbjöds fyra olika svårighetsgrader, varav den lättaste var på en och en halv kilometer och den svåraste tre kilometer. Dessutom fanns det 34 olika åldersklasser att tävla i, vilket blev tydligt då åldersspannet på de medverkande var mycket stort.

På grund av branden som ägde rum i ett av flerfamiljshusen i Björndammen i maj var en del av området avspärrat, men det fick inte någon större påverkan på tävlingen.

LÄS MER:Sävehof snickrar på – för idrott på lika villkor

LÄS MER:Maries utomhusträning vinner Hälsopriset – för andra gången

LÄS MER:Märta Dangardt målskytt när Sävedalen föll

ANNONS