Tonåring från Partille dömd efter mordhot.
Tonåring från Partille dömd efter mordhot. Bild: Anders Ylander

Tonåring från Partille mordhotade kvinna via messenger – döms

Under mars mordhotades en kvinna och hennes son via meddelanden genom Messenger. Bakom skärmen satt en tonåring från Partille som var vagt bekant med brottsoffret. Nu döms han för olaga hot.

ANNONS
|

Tidigare i år mottog en kvinna flera meddelanden på mobilen. Förutom att bli kallad ”din hor muslim”, skrev avsändaren att han kommer att döda kvinnan och hennes son.

I polisförhör berättar kvinnan att hon tidigare har fått motta skällsord från tonåringen som är vagt bekant med henne. Mordhoten var dock det som fick bägaren att rinna över.

Efter att ha mottagit mordhoten ska kvinnan inte känt någon trygghet, varken för sig själv eller sin son. Hon berättade i förhör att hon dessutom upplevde tonåringens meddelanden som väldigt obehagliga.

Förhör med gärningsmannen

I förhör med polisen berättade tonåringen att hans ilska gick ut över en ”oskyldig kvinna”. ”Jag kommer aldrig att göra om det”, tillade han sedan.

ANNONS

När polisen frågade tonåringen om han förstod att kvinnan kunde bli rädd av att läsa meddelandena svarade han att han aldrig skulle röra kvinnan och att hon visste om det. I förhöret fortsatte han berätta att han själv personligen inte hade blivit rädd om han hade mottagit samma meddelanden ”men vi är alla olika personer och har olika känslor”.

Han berättade också att han ångrar väldigt mycket sättet som han valde att agera på och bad sedan om ursäkt för att han kallade kvinnan för en ”hor muslim”. Till det tillade han att han inte har något emot muslimer.

Killen döms nu för olaga hot och får betala 30 dagsböter om 50 kronor, 1 500 kronor. Enligt tingsrätten bedömdes att tonåringen inte hade någon avsikt att förverkliga sina hot. Rätten tror inte heller att han på nytt skulle begå brott.

LÄS MER:Man mordhotade ex-sambon och videoövervakade hennes lägenhet

LÄS MER:Hörde bråk i lägenhet – polis misstänker knarkbrott

LÄS MER:Personal på Ica attackerades av kund – skrek rasistiska glåpord

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS