Vem blir Partilles nya kommundirektör? – vi har sex kandidater

Partille ska få en ny kommundirektör. Vem det blir är ännu oklart men Partille Tidning vill gärna bidra med tips på några tänkbara kandidater.

ANNONS
|

När Per Bäckström meddelande sin avgång från kommundirektörposten för några veckor sedan inleddes en intensiv jakt på den som ytterst ska föra Partilles talan i världen. En ny direktör kommer med största sannolikhet snart att avslöjas men vi på redaktionen vill ändå, med allra godaste intentioner, hjälpa till lite i rekryteringen och berätta om sex kandidater som borde kunna vara lämpade att guida Partille in i framtiden.

Sex kandidater

Vi väljer fem kommuninterna där samtliga antingen jobbar eller har jobbat i Partille kommun och en joker. Det samtliga har gemensamt är att de är lite större än sitt nuvarande uppdrag och säkerligen skulle klara att steppa upp och styra från ett lite högre plan.

ANNONS

Vad krävs då av Partille Tidnings kandidater? Jo, vi ser på direktörstjänsten som ett presidentuppdrag där pondus och aura går före standardsvar och kommunklyschor. Det behövs en ”larger than life”-mentalitet, mingelförmåga, kunskap och handlingskraft.

Här har ni de sex, utan inbördes ordning.

Maria Standar (Kommundirektör i Alingsås)

Ingen internvärvning per se då hon just nu innehar titeln i Alingsås. Men Standar är fostrad i Partille kommun där hon under förra kommunchefen Robert Wedbergs ledning tog sig fram som kommunchef. Stabil och kompetent och har fått viktig erfarenhet i grannkommunen. Hon sägs trivas fint på sitt jobb idag men bor fortfarande kvar i Partille. Går hon att övertala till en comeback?

Mats Nilsson (HR-chef)

Han kom som en virvelvind från SKF och har lätt till ett snett leende. Alltid vältalig och tillgänglig och räds inte konflikter. Kan möjligen ses som aningen för icke-kommunal men har med sina år i kommunen hunnit sätta sig in i det viktigaste. Vill han? Det tror vi.

Kristina Svensson (Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen)

Kristina Svensson är en kvinna av folket. Hon älskar att träffa människor och är duktig på att tala, mingla och veta vad folk vill ha. Mångårig medlem i Kommunledningsgruppen där hon sannolikt är en drivande kraft. Borde ligga bra till OM hon söker tjänsten, vilket inte är helt säkert då hon vigt sitt liv åt att hålla igång Kultur- och fritidsverksamheten i Partille.

Sofia Hellberg (Samhällsbyggnadschef)

”Ny” på jobbet sedan några år tillbaka och både respekterad och omtyckt för sina kunskaper och visioner. Är tydlig med att hon vill något och inte bara förvalta och med tanke på att Partille vill växa ”från förort till förstad” så är hennes bakgrund som samhällsbyggnadschef helt idealisk. En skicklig yrkesperson i helt rätt ålder som möjligen känner att hon har mer att uträtta inom sitt eget skrå innan hon tar steget uppåt?

Marie Gumabon (Kommunikationschef Business Region Göteborg)

Stark och tydlig före detta kommunikationschef i kommunen som numera har en fin tjänst inne i Göteborg. Vi vet inte riktigt hur skilsmässan med Partille såg ut då men en sak är i alla fall klar: Gumabon har redan jobbat hårt för att sätta Partille på kartan så varför skulle hon inte kunna göra det igen?

Lizette Broström & Zebastian Lindqvist (One Cake)

Vi kastar in två jokrar i leken och satsar på en ”joint venture” som det så fint heter på bolagsspråk där mor och son One Cake får gemensamt ansvar att driva Partille till guld och gröna skogar. Deras tårtföretag i Jonsered blomstrar, de gjorde en otrolig pitch i Draknästet på SVT och fick loss investering, de har ett driv och en framtidstro som är få förunnat och båda är begåvade med munläder som heter duga. Hur troliga de är på posten? Cirka noll procent skulle vi tro. Men det hade verkligen inte varit en dum idé.

LÄS MER:Kommundirektören Per Bäckström slutar

LÄS MER:Så mycket tjänar cheferna i Partille kommun

LÄS MER:Kommunens trotjänare bjöds på fest - ”En ynnest att få vara med”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS