Bild: MICHAEL ERICHSEN

IK Sävehofs herrar klart för SM-final

Sävehofs herrar fortsätter att dominera i slutspelet och är klart för SM-final.
Under fredagen besegrade man regerande mästaren IFK Kristianstad och vann därmed serien med 3-0 i matcher.

ANNONS

IK Sävehof hade en hämnd att utkräva och gjorde det.

Förra säsongen blev man utslagna i av IFK Kristianstad semifinalserien – under fredagen hade man chansen att säkra en finalplats genom 3-0 i matcher.

Sagt och gjort. Även om det blev en jämn batalj, där det stod 16-16 i paus, så var Sävehof det bättre laget rakt igenom och kunde till slut vinna matchen med 31-27.

I och med segern är man nu alltså klara för SM-final. Vilken Ystads IF, efter fredagen, nu är en match ifrån.

Önnereds herrar föll tungt mot Ystad

Inför kvällens match mot Önnereds HK hade Skånelaget satt rubriken ”Fredagsmys”, men sen förtydligat att det inte skulle bli särskilt mysigt för gästerna.

ANNONS

Skånelaget, hade rätt.

Önnered som kom till Ystadhallen med chansen att spela till sig en matchboll i semifinalserien, men åkte på en tung förlust efter en tung första halvlek.

Med fyra mål upp till hemmalaget släppte Önnered nämligen i fem raka mål och satte sig i en sits som man inte kunde ta sig ur. Göteborgslaget gick till pausvilan med elva måls underläge och kunde sen inte komma ikapp, även om man närmade sig något i matchen som slutade 39-30. I och med detta är Önnereds herrar tvingade att vinna två raka om man, i stället för Ystad, ska bli Sävehofs motståndare i finalen.

Önnereds damer vann – Skara HF skrällde

Desto bättre gick det för Önnereds damer som fortsätter att imponera i slutspelet och vann den första semifinalen mot tabellettan Skuru. Det var länge jämnt mellan de båda lagen, men så lyckades Önnered att bjuda på ett – skulle det visa sig – avgörande ryck då man satte sex raka mål mot Skuru.

Matchen slutade 25-19 till Önnered som därmed har införskaffat sig ett tidigt övertag i semifinalserien.

Skara HF bjöd på en skräll mot Sävehof.
Skara HF bjöd på en skräll mot Sävehof. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehofs damer, däremot, hade inte en fullt lika lyckad fredagskväll. Partillelaget är storfavoriter i semifinalserien mot Skara HF – men åkte på en kalldusch under den första semifinalen.

Skara HF kunde, mycket tack vare storspel från målvakten Isabella Mouratidou, bjuda på en skräll i det första mötet och vinna med knappa 24-23.