Sävedalen tog hem mötet med Utbynäs på Lemmingvallen

Sävedalen tog till slut hem segern mot Utbynäs i matchen borta på Lemmingvallen på söndagen. Matchen i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll slutade 1–2 (0–1). Tilda Karlsson blev matchhjälte med sitt avgörande 2–1-mål efter 90 minuter.

ANNONS
|

– Idag hade vi tur och fick en straff i sista minuten som avgjorde. Innan det hade vi haft många målchanser men missade mycket. Utbynäs var farliga i kontringarna och hade också 2-3 frilägen. Tilda Karlsson blev matchhjälte genom att göra båda målen, kommenterade Sävedalens ledare Jöran Brahn.

Matchen var mållös till gästerna Sävedalen tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Tilda Karlsson. Med sju minuter kvar att spela kvitterade Utbynäs genom Selma Holmberg.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Tilda Karlsson åter igen gjorde 1–2 för Sävedalen. 1–2-målet blev matchens sista.

Utbynäs har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Sävedalen har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Sävedalens andra uddamålsseger.

ANNONS

Med en omgång kvar är Utbynäs på tionde plats i tabellen, medan Sävedalen är på sjunde plats.

Lördag 8 oktober 14.15 spelar Sävedalen hemma mot Göteborg i sista omgången.