Sävehof vann final två mot Höör – kvitterat i serien

Efter en tung förlust i final ett tog Sävehof nu revansch.
På hemmaplan vann laget med 34–30 – efter Nina Koppangs uppvisning.
Därmed är det kvitterat i finalserien.

ANNONS
|

Drömscenariot om att Sävehof skulle vinna tre raka matcher och därmed kunna fira SM-guldet hemma i Partille arena redan på fredag sprack direkt när Höör försvarade sin hemmaborg (förvisso i Eslöv) i final ett.

För att i stället inte hamna i ett mardrömsläge, där Höör kunde tillskansa sig en 2–0-ledning, var Sävehof därför piskat att vinna final två.

Därför fullkomligen flög man ur startblocken, problemet var bara att försvarsspelet fortsatte att gäcka de gulklädde. Målen haglade in åt båda håll, efter en dryg kvart stod det 12–11 på resultattavlan.

Vid detta lag fick Johanna Bundsen igång sitt målvaktsspel efter en svajig start. Allra tydligast var detta när hon med 19 minuter på klockan räddade ett avslut för att sedan kasta in 14–11 från hela planen.

ANNONS

Sävehof tände på alla cylindrar. Laura Jensen gjorde fem mål på fem avslut, Nina Koppang såg överlägsen ut när hon kom högt och med fart.

Det gjorde att laget kunde göra hela 20 mål i den första halvleken och gå till paus i en sexmålsledning.

– Jag tycker vi sätter en bra grund bakåt, lyckas få stopp och pressa dem till lite sämre lägen där Bundsen har större chans att rädda, sammanfattade Olivia Mellegård i C More och fortsatte:

– Man kanske får ett litet extra tagg på något sätt (på hemmaplan), hör kulisserna. Jag kan inte sätta ord på det riktigt, men det är något som händer.

Ryckte ifrån ordentligt

Sävehof darrade en aning på manschetten i upptakten på den andra halvleken, men knappt nämnvärt. Snart hade man åter fått igång sitt framgångsrika anfallsspel – snart var avståndet åter sex mål stort.

När det stod klart att Sävehof inte hade några som helst planer på att släppa in gästerna i matchen rann det i stället ifrån. Bundsen gjorde ett gäng svettiga räddningar, Johanna Forsberg förvaltade flera fina inspel – men framförallt fortsatte Koppang flyga högt.

Men kvarten kvar gjorde hon sitt åttonde mål i matchen, det betydde 28–19.

Det var givetvis avgjort där och då, resterande del av matchen blev mest en transportsträcka. Även om Höör tog in ett gäng bollar i matchen som slutade 34–30.

Final tre spelas på fredag, också den i Partille arena.