Därför hänger det vantar i centrala Partille

200 par vantar hänger på Allum, Kulturum och i kommunhuset. Resultatet av en insamling under parollen En varm hand.
– Vi vill tacka alla generösa Partillebor, säger Maria Dahl på kommunen som tillsammans med bland andra ICA Allum och Reningsborg ligger bakom insamlingen.

ANNONS
|

LÄS MER:Muralmålningar väcker stolthet

Strax före jul satte En varm hand igång med en insamling av överblivna vantar och handskar och de bad Partilleborna att leta i sina byrålådor efter handvärmare de inte längre använder. Insamlingstunnor sattes upp i Allum, på Kulturum och på kommunhuset. Resultatet av detta går nu att se på samma ställen och för Maria Dahl på kommunen går det att tala i termer som ”succé”. 200 par vantar har kommit in och under tisdagsmorgonen hängdes de upp av Maria och Ingrid Nordström. Till förbipasserandes stora glädje.

– ”Åh tack, men vad bra!” sa många när vi berättade för dem att det var fritt fram att ta med sig ett par vantar hem, säger Maria Dahl.

ANNONS

LÄS MER:Praliner och dryck lockade folk till Aspen

Hemstickat och skidvantar

En varm hand är ett hållbarhetsprojekt och samarbete mellan Partille kommun, Reningsborg, ICA Allum med flera och tanken är att behövande ska kunna få ta del av gratis vantar och handskar när kylan tränger sig på.

– Partilleborna har visat sig vara både generösa och kreativa. Det finns nya hemstickade och virkade vantar bland de inlämnade. Och fina skidvantar precis lagom till sportlovet, säger Maria Dahl.

LÄS MER:Gamla vantar får nya händer – här kan du lämna in

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS