Praliner och dryck lockade folk till Aspen

På lördagsförmiddagen passade många på att ge sig ut till området kring Jonsereds trädgårdar. Och nere vid piren blev det ett smakprov av det kulinariska slaget.
– Till banan- och karamellpralinerna drack vi varm choklad, säger kvinnan bakom godsakerna, Annika Löf.

ANNONS
|

Redan vid Jonsereds fabriker stod det klart att det var en utflyktsdag. Människor spankulerade, tittade på skyltar om hur man betalade parkering, och allmänt njöt av den höga luften denna januarihelg. Nere på piren vid Aspen försiggick även en annan aktivitet som var källa till njutning.

– Du kommer lite sent, men ja, vi har haft pralinprovning. Varje deltagare fick smaka på tre olika sorters praliner: Banan och karamell, hallon och citron, samt lakrits och salmiak. Och så har vi haft olika drycker till varje pralin. Till banan- och karamellpralinerna drack vi varm choklad, säger Annika Löf som bakat pralinerna.

ANNONS

LÄS MER:Lera stoppar ny konstgräsplan i Jonsered: ”Drabbar oss hårt”

Bakom arrangemanget ligger kultur- och fritidsförvaltningen, och på plats fanns samordnare Maria Dahl.

– Det var 17 personer här och provade. Fantastiskt roligt. Vi försöker ordna mycket aktiviteter nu i dessa tider, inte minst här längs Götaleden, berättar kultursamordnaren.

Och favoriten då, om pralinexperten själv får välja?

– Ja... jag är ju väldigt förtjust i lakrits. Så den får bli min favorit, säger Annika Löf.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS