De blir årets uppstickare i Partille: ”Vi är oss själva”

Under torsdagen presenterade kommunen under pompa och ståt vilket företag som blev ”Årets uppstickare 2022”.
De lyckliga vinnarna den här gången blev Maja Metsma och Jörgen Sjögren, som tillsammans driver det lokala företaget Solcellskompaniet i Väst.
– Vår framgång tror jag beror på att vi är oss själva, säger Maja Metsa.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen bjöd Partille kommun in till näringslivskväll i kommunhuset.

Schemat var fullspäckat och besökarna fick bland annat lära känna den nya kommundirektören Bengt Randén lite bättre.

Men det var också den kväll då kommunen och företagarna Partilles prestigefyllda pris ”Årets uppstickare” skulle delas ut. Priset delas ut för att uppmuntra nyföretagande och lyfta fram lokala företagare.

Maja Metsma och Jörgen Sjögren befann sig i lokalen, men visste inte på förhand att det var deras företag Solcellskompaniet i Väst som fick äran den här gången.

– Vi visste att vi var nominerade, men jag är hockey-idiot och det kändes svårt att lämna en match med Frölunda för att åka till kommunhuset, säger Jörgen Sjögren.

ANNONS

– Och jag skulle på stand-up. Du sa att det brukar vara rätt tråkigt sånt här, men nu blev ju det här väldigt roligt.

Inspirerande resa

Kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M) var sina vana trogen också på plats.

– Varje år startas över 200 nya företag i Partille. Årets uppstickare delas ut för att uppmärksamma dessa driftiga entreprenörer och för att inspirera fler att våga ta steget att starta eget, säger Marith Hesse, ordförande i kommunstyrelsen i Partille, och fortsätter:

– I år är det jätteroligt att kunna lyfta fram Sollcellskompaniet som satsar på energieffektivisering som är av största intresse just nu.

Uno Hallgren som är ordförande i företagarna Partille tycker att vinnarnas resa var inspirerande.

– Maja Metsmas och Jörgens Sjögrens resa inspirerar. Framgångsrika företagsidéer växer ofta fram i mötet med andra personer med olika bakgrund och erfarenheter, säger Uno Hallgren, ordförande i Företagarna Partille. Med förenade krafter har de lyckats etablera sig inom en för dem helt ny bransch och skapa lönsamhet på kort tid.

Behöver större lokaler

Maja Metsma och Jörgens Sjögren startade Solcellskompaniet för två år sedan. Då hade de varken kapital, kunskap eller erfarenhet av branschen. Nu säljer de solcellspaneler som är anpassade för det svenska klimatet.

– Jag tror vår framgång tror jag beror på att vi är oss själva och att det bara är vi. Det blir personligt och det är inga underleverantörer och sånt som lämnar offerter utan att titta på huset där panelen ska sättas upp. Vi åker alltid ut själva.

Företaget håller i dagsläget till i sina lokaler i Brodalen i Partille.

Får ni plats nu när ni har vind i seglen?

– Vi måste ha större lokaler, men vi kommer att stanna här i Partille. Vi trivs väldigt bra här, säger Jörgen Sjögren.

Utöver äran fick företagsduon ett diplom, en blomsterkvast och en statyett skulpterad av den lokala konstnären Ulrica Elmberg.

Så här löd motiveringen

Årets uppstickare Maja och Jörgen skiner ikapp med solen med sin positiva inställning och framåtanda. Utan pengar, kunskap eller branscherfarenhet startade de 2020 Solcellskompaniet i Väst AB, som trots pandemi och mörka moln snabbt genererade stark energi och hög omsättning.

”Vi säljer om vi själva vill handla”, menar de och skapar därför ärliga och trygga relationer med såväl kund som leverantör. Teamets positivitet, ansvarstagande och professionalitet visar på långsiktig hållbarhet i en snabbväxande bransch.

De är lysande föredömen som med sin personliga energi och solens strålar ger kraft till kunder och och medarbetare.

LÄS MER:Ann, 67, vände hembygdsföreningens kris till framgång

LÄS MER:Partille tappar i företagsranking

LÄS MER:Biltema gör upp med Gekås om stort marknadspris

ANNONS