Zucchini, arkivbild.
Zucchini, arkivbild. Bild: Hanna Blomstervall

Ica återkallar zucchini – kan innehålla salmonella

Ica återkallar zucchini från flera butiker runt om i Sverige. Zucchinin kan innehålla bakterien salmonella och på så vis utgöra en hälsofara för konsumenter.

ANNONS
|

Återkallelsen gäller för zucchini som har köpts in från 25 februari och framåt. Det är butiker i bland annat Västra Götaland och Halland som kan ha drabbats av salmonellasmittad zucchini. Enligt TT ska det sammanlagt röra sig om sex ton.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna känna sig trygg med de produkterna vi erbjuder. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Kajsa Humlén Kirbe, kvalitetschef Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Inbrott i vaccinlokal i Partille

Oklart om zucchinin finns i Partille

På Ica Maxi i Partille har kunder ringt och frågat hur man ska förhålla sig till detta, men butiken har inte fått tillbaka några zucchini än.

ANNONS

– Hur många zucchini som har köpts in har vi inga uppgifter om. Än så länge har ingen kommit tillbaka, säger Michael Strindeborn, butikschef på Ica Maxi i Allum.

LÄS MER:Brandlarm på Allum – misstänkt skadegörelse

Kontakta sjukvården om du blir sjuk

Zucchinin kan eventuellt innehålla salmonellabakterier. Om någon skulle bli sjuk av zucchinin uppmanar Ica till att först och främst kontakta sjukvården. Man berättar också att detta kommer att utredas noggrant och att det finns en plan för när sådant här sker.

– Om någon försöker att köpa en sådan här zucchini kommer den att stoppas i kassan. Du kan lämna tillbaka den där du har köpt den eller via ica.se och man kan också kontakta Icas kundtjänst, säger Maria Elfvelin, pressansvarig på Ica.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS