Årets Företagare i Västra Götaland 2023 är Tom Nilsson och David Ekelund, Icebug AB. Med på bilden är också Årets Unga Företagare i Västra Götaland, Svante Olsson.
Årets Företagare i Västra Götaland 2023 är Tom Nilsson och David Ekelund, Icebug AB. Med på bilden är också Årets Unga Företagare i Västra Götaland, Svante Olsson. Bild: Emma Ekstrand

Icebug prisas – kan bli Sveriges bästa företag

Jonseredsbaserade skoföretaget Icebug har utsett till årets företagare i Västra Götalandsregionen.
Företagets grundare och vd David Eklund är hedrad över utmärkelsen.
– Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör, säger han.

ANNONS
|

Under en gala i Borås under torsdagskvällen utsågs skoföretaget Icebug, som huserar i Jonsereds fabriker till årets företag i Västra Götalandsregionen.

Priset delas ut av organisationen Företagarna, som motiverade priset på följande vis:

Många är säkerhetsföretagen som fick ett svalt mottagande när de gick i sina barnskor. Men en mamma och hennes pojk vägrade låta sig trampas ner utan körde envist på och med tiden anslöt fler likasinnade.

Efter drygt 20 år av stabil tillväxt äger detta kreativa bolag sin nisch och man tål att synas i sömmarna både vad det gäller produkt och verksamhet.

Årets Företagare har aldrig tappat greppet. Genom sitt företag är de en spelare som förändrat sin bransch och som lämnar spår med ett stadigt minskande ekologiskt fotavtryck - på isen, i leran och uppför berget.

ANNONS

Icebug kan bli årets företag i Sverige

I ett pressmeddelande uttrycker Icebugs vd och grundare David Eklund tacksamhet över utmärkelsen.

– Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag. Det som gör mig mest glad över att vi blir uppmärksammade är att det ger oss en ännu bättre möjlighet att försöka driva en hållbar omställning i branschen, säger han.

Vinsten innebär förutom den regionala äran att Icebug nu har chansen att bli årets företag i Sverige. Vem som plockar hem den tunga titeln avslöjas först den 21 oktober.

LÄS MER:Jonsereds fabriker – vägen från industrijätte till företagscenter

LÄS MER:Anställda på företaget Icebug måste motionera – på jobbet

LÄS MER:Nytt hållbarhetspris – kommunen söker vinnare

ANNONS