Kina har rösten som verktyg – här har du hört henne

Plötsligt hör hon från baksätet i bilen: ”Det är ju du, mamma!” Kina Nyman har börjat vänja sig, hennes röst hörs överallt.

ANNONS
|

LÄS MER:Därför ska du äta lunch: ”Ät gärna tillsammans”

Runt millennieskiftet hade Kina Nyman kontrakt med ett amerikanskt förlag för att skriva poplåtar och allt talade för en karriär som sångerska, musiker och artist. Men plötsligt, nästan över en natt, ritades musikbranschen om på grund av nedladdning, Napster och mp3:or och många som satt med miljonkontrakt blev plötsligt utan jobb. De allra flesta skaffade ”vanliga” jobb men Kina hängde i och fick efter ett tag börja använda sin röst mer än till att sjunga.

– Många i musikbranschen startade produktionsbolag och reklambyråer och eftersom vi redan hade kontakt, jag hade sjungit in en massa demos för dem, så började de använda mig som röstläggare, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Istäckta sjöar lockar till skridskoåkning – här är expertens bästa tips

Gör lite av varje

Nuförtiden har hon en egen studio hemma i Jonsered och för ett tag sedan så lämnade hon sitt lärarjobb för att helt och hållet satsa på sitt nystartade aktiebolag och det innebär att hon får göra lite av varje. Hon håller i yogakurser och mindfulness-föreläsningar utöver studioarbetet och än så länge rullar allt på fint.

– Det är skönt att vara helt sin egen även om det innebär en del administration och att det kan bli lite ensamt hemma i mitt lilla kyffe. Men det är det värt för att känna sig fri, säger hon.

LÄS MER:Här är alla 36 nya ord 2021 – i spåren av pandemin

Innerlig röst

Och efter alla dessa år i branschen så har de som beställer hennes röst bra koll på hur de ska använda henne. Det finns röster för allt och enligt Kina har hon hittat en röd tråd i nästan allt hon gör.

– Det kan vara allt från reklam till jinglar och dubbning av barnfilm men jag tror att när de tar in mig så vill de inte ha något överdrivet ”säljigt”, snarare mer innerligt.

Att vara självgående rent tekniskt är också en fördel i en bransch där allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

– Åren med musikskapande har gjort mig duktig i studion, de som beställer vet att de får en bra produkt, säger hon.

LÄS MER:Nu kan du som fyllt 50 få din tredje vaccinspruta mot covid

Kan bli mer sång

Men sångkarriären då, har hon lagt den på hyllan? Inte helt och hållet, att sjunga är fortfarande det bästa hon vet och ingen, inte ens hon själv, vet hur det blir med sången i framtiden. Att det blir något råder det nog ingen tvekan om men frågan är när och hur.

– Just nu finns inte riktigt tiden, jag skulle behöva mer stiltje och hitta glädjen i att skriva och sjunga. Jag har mitt skivbolag Soul Girl och har börjat lägga ut sångklipp på sociala medier så det finns där hos mig hela tiden. Musikbranschen är svår men det vore kul att börja sjunga ordentligt igen, Kina Nyman.

Här har du hört Kina Nymans röst

TV-reklam:

Citygross

Swappie.com

Insplanet.com

Jinglar:

Volkswagen

Brilliant Smile

Kinnarps

Appar:

Sleep cycle sleep aid samt den egna meditationsappen NU-appen

Dubbningar:

L.O.L the movie

Enchantimals

Informationsfilm:

Riksdagen

HM:s kundtjänst

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS