Välbesökt höstmarknad i Sävedalen - trots blåsigt väder

Försäljarna får nästan hålla i sina bord när vinden griper tag i dem. Det är en typisk septemberdag på Sävedalens köpgata. Trots detta har flera tappra Partillebor tagit sig dit för att besöka den årliga höstmarknaden.

ANNONS
|

På parkeringen till livsmedelsbutiken Willys i Sävedalen finns det en park av uppblåsbara hoppborgar uppställda. Glada barn springer fram och tillbaka och åker i rutschkanorna, nedanför väntar föräldrarna tålmodigt.

Under en helg om året förvandlas Sävedalens köpgata till en höstmarknad, ett uppskattat och välbesökt inslag. I år är inget undantag, trots att det blåser en del fortsätter besökarna att vandra upp längst köpgatan. Trots att det är en timme kvar tills marknaden stänger har några försäljare redan gett upp i det blåsiga vädret och börjat packa ihop.

Någon som inte börjat packa ihop än är Aaron Thorndike. Han arbetar till vardags som slöjdlärare på Lexbyskolan, i dag säljer han sina egenslöjdade skärbrädor på marknaden. Dessutom låter han barnen prova på att spika i en så kallad ”spiktävling”.

ANNONS

– Jag tycker det är bra att barnen får prova på att använda hammare och spik, säger han.

Aaron Thorndike tyckte att dagen var lyckad.
Aaron Thorndike tyckte att dagen var lyckad. Bild: Nanna Stenhede

”Det är väldigt väderberoende”

De nyinflyttade Partilleborna Wilma Kalaitzis Gustavsson och Gustav Krisoffersson besökte marknaden för en sak först och främst – de brända mandlarna. Men de har också passat på att köpa en växt.

– Jag tycker det är jättemysigt, det är skönt att det inte är mitt i stan, säger Wilma Kalaitzis Gustavsson.

Lions club Partille har arrangerat lotteri under dagen och haft försäljning. Nu har de börjat packa ihop, vinden river tag i deras försäljningsstånd.

– Vi har haft lådlotteri för 50 kronor styck, då kan man vinna en låda från butikerna här i Sävedalen, säger Geron Orrekvist från Lions Partille.

All vinst som de fått in i dag går till ukrainska flyktingar. Geron Orrekvist tycker att det har varit gott om besökare i år, men tillägger:

– Det är väldigt väderberoende, regnar det så är det inte mycket att göra.

En bit upp på gatan känner man en doft av rök. Det är Jörgen Andersson som står och lagar olika grillade specialiteter mitt på gatan. Han kommer från Härryda BBQ, under dagen har han serverat bland annat friterade kycklingvingar och revben till hungriga besökare.

– I dag har det vart fullt upp, nästan mer än vad jag trodde. Så det är roligt, säger Jörgen Andersson.

LÄS MER:Så förebygger du höstdepressionen – terapeutens bästa tips

LÄS MER:Så många lagliga vapen finns i Partille

LÄS MER:Köpt hus eller byggt om? – dags att mäta radon

ANNONS